Hoppa till innehåll

Lånecyklar vid tågstationerna i Karlstad och Arvika

  • av

För den som vill fortsätta resa hållbart när man kommit med tåget till Karlstad eller Arvika finns från september möjligen att ta sig vidare med cykel.

Ett nytt projekt erbjuder gratis lånecyklar vid stationerna.

Cyklarna, som lånas via appen MOQO, är ett pilotprojekt som testar nya kombinerade sätt att resa. Det är Region Värmland Kollektivtrafik tillsammans med Karlstads kommun och Arvika kommun som nu lanserar tjänsten inom interregprojektet Stronger Combined.

För att låna cykel behövs appen MOQO, varifrån man scannar in QR-koden som finns på cykeln.

Här finns appen:

iPhone: https://apps.apple.com/se/app/moqo/id1385011262
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.moqo.work  

Tidsgränsen för lånecyklar är 24 timmar.

Lånecykeln lämnas tillbaka vid stationen.

Vad är Stronger Combined?

Stronger Combined samlar aktörer från Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Belgien och Storbritannien med det gemensamma målet att utveckla nya tjänster och ny teknik inom ramen för kombinerad mobilitet.

Kombinerad mobilitet handlar om att binda ihop flera olika transporttjänster för att göra det enklare att kombinera kollektivtrafik med andra färdmedel som till exempel bilpooler, taxi och cyklar.

Interreg?

Europeiskt territoriellt samarbete, även kallat Interreg, handlar om att utveckla samarbete över nationsgränserna. Syftet är att uppmuntra städer och regioner från olika medlemsstater att arbeta tillsammans och lära av varandra genom gemensamma program, projekt och nätverk.

Sverige deltar i 14 Interreg-program varav ett av dem är Interreg North Sea Region som är det program som finansierar Stronger Combined. Arbetet sker på lokalt plan men erfarenheter längs vägen delas mellan de olika parterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.